לזהות את האמונות שלי מה הן ההגדרות שאני חי איתם
המרגעה המהותית שלי היא שאני מכוון אנרגיה חיובית לסיפוק האגו
אגיע לגרסה הכי טובה שלי
כלים איתם אני עובד כל יום ומתקדם
התעוררתי לבדוק שהוא חי!
כלים הפרקטיים שיכולתי ליישם באותו הרגע
זו הפעם הראשונה בחיים שאני משתחרר מתפיסות
אמא רגועה ואוהבת היא המזון המומלץ ביותר לתינוק
השקט הפנימי שנוצר בי ובו פשוט ישנתי טוב
עזרה לי לסדר את חיי החדשים עם התינוק שלי5 (100%) 3 votes If you are a first-time parent or a parent with a few kids struggling to manage […]
זה האיר אצלי נקודה שהייתה צריכה להתברר
באתי ללידה מלאת מוטיבציה ומחשבות טובות וברוך ה' עברה לידה טובה.
עבודה מדהימה עם בעלי שהיה פתוח לביקורת ושינויים
אני לא מוותר לעצמי וכל זה בזכותך
הרגשתי שהחיים חבטו בי ושאני במקום נמוך ולא טוב ביחס לאיך שהכרתי את עצמי רוב חיי.
I also continued to see Elinor about my career and my own life after 3 months I feel great change in my life and personality
a perfect balance between being compassionate all the while guiding through tough love
להיות הבן אדם שרציתי להיות
הסתכלתי בבדיקות דם ישנות ורציתי לבדוק את הקשר בין התוצאות לאורך זמן
תוך 4 מפגשים הצלחתי לשנות את סדר היום שלי
להבין מה אני באמת רוצה בחיים וכיצד אני יכול להשפיע
נותן להתרכז באמת במה שחשוב ונחוץ לצורך התקדמות והתעצמות אישית.
התגברתי והתחזקתי ואני חושבת שגם טיפה התבגרתי
היא הרחיבה לי את הלב בצורה שלא ידעתי.
קשובה, חדה, עניינית, פרקטית ומשנה גישה
אלינור קשובה ומתאימה את עצמה לקבוצה בצורה טבעית.
בזכות ההכוונה של אלינור הצלחתי לעשות שינוי.
ביחד יצאנו למסע מרתק מלא תובנות והכי חשוב – פעולות!
קשה לתמצת בכמה שורות מה שקרה מאז. לא היה שום קסם ולא היתה תרופת פלא אבל החיים שלי השתנו.
לא היה שום קסם ולא היתה תרופת פלא אבל החיים שלי השתנו
חרדה היא תגובה למצב של חוסר וודאות או חוסר אונים. ברוב המקרים של חוסר וודאות נצליח לתפקד ולהתגבר על הפחד, אבל יש מקרים שלא. למקרים שבהם הפחד משתק אותנו קוראים חרדה.
בניגוד לפחד שבו אנחנו בד"כ מפחדים ממשהו שאנחנו רואים או מדמיינים כמו כלב נובח או החשש שלא נתקבל לעבודה, לחרדה אין תמיד סיבה שאנחנו יכולים לשים עליה את האצבע ולפעמים רק בעזרת איש מקצוע נוכל להגיע לשורש הבעיה.
קליק לצפייה!
סימפטומים של חרדה – איך תזהו אם אתם סתם בלחץ או שאתם בחרדה?
אתם יכולים להתעסק כל היום בדאגות, לחשוב שמשהו רע עומד לקרות, אם יש משהו מסוים שמטריד אתכם תמצאו את עצמכם חושבים עליו שוב, מבחינה התנהגותית תימנעו ותתרחקו ממה שמעורר אצלכם חרדה.
לדוגמא: אם עשיתם משהו שעבורכם הוא לא מוסרי, המחשבה עליו תעורר חרדה. אם אתם חרדים מטיסות מחשבה על הטיסה המתקרבת תעורר בכם חרדה, אם אתם מחפשים את המשרה הבאה שלכם יכול להיות שתכנסו לחרדה לפני ראיונות עבודה.
בגוף תחוו תופעות כמו: דפיקות לב מואצות, תחושת מחנק או תחושה שתקוע משהו בגרון, מתח בשרירים, הזעה, רעד בגוף, בחילות, כאבי בטן או כאבי ראש.אם אתם חווים חלק מהתופעות הללו, זה יכול לרמז על חרדה, אפשר לטפל בחרדה ומומלץ לפנות לאנשי מקצוע מתאימים ולקבל אבחון מהיימן.
נתחיל בהתקף חרדה, שנקרא גם התקף פניקה – שמגיע באופן פתאומי, בלי קשר למה אנחנו עושים ומרגיש כאילו מדובר בהתקף לב. החוויה הגופנית מאוד עוצמתית ומי שעובר אותה מרגיש וחושב שהוא עומד למות והוא בסכנת חיים. אחרי התקף כזה או כמה התקפים כאלו, באופן טבעי נמנעים ממקומות שבהם יש הרבה אנשים כדי למנוע מצב לא נעים.
חרדה ספיציפית או פוביה – היא חרדה שמופיעה בסיטואציות מסוימות כמו פחד ממעלית, פחד גבהים, פחד טיסה, פחד ממקומות סגורים. יש המון דוגמאות לחרדות ספציפיות.
חרדה חברתית – חרדה שמתבטאת בסיטואציות חברתיות ומקושרת לבושה, לפחד מביקורת ושיפוטיות. היא נפוצה אצל בני נוער. אצל מבוגרים פחד קהל היא סוג של חרדה חברתית.
פוסט טראומה – חרדה שמופיעה אחרי ארוע שבו אדם חווה פחד מוות. בד"כ צפה אחרי מלחמות, פיגוע , תאונת דרכים, אונס. החרדה הזאת מאופיינת בשחזור חוזר ונשנה של האירוע, פלאשבקים, קשיי שינה ויציאה מתפקוד נורמלי.
(OCD) חרדה אובססיבית קומפלסיבית- באה לידי ביטוי במחשבות טורדניות בלתי פוסקות שמלוות בטקסים לא נשלטים שנועדו להפחית את עוצמת המחשבות. אובססיות נפוצות הן מקלחות בלתי נגמרות ושפשוף הגוף, שטיפות ידיים רבות, ניקיון מוגזם של הבית, חששות שסגרתי את הדלת, כיביתי את הגז, את הדוד או את המחשב וכאלה.
הפופולאריות של התרופות, הנחשבות על-ידי חברות הביטוח ויצרני התרופות כטיפול המועדף בחרדה, הולכת ויורדת בקרב הציבור עקב תופעות הלוואי הכרוכות בשימוש בהן והעובדה שתסמיני החרדה שבים ומופיעים לאחר הפסקת הטיפול. לכן כדאי דווקא במצבי לחץ וחרדה לחפש את המקור לחרדה, לדאוג לעצמנו, לא לדלג על בדיקות וטיפולים, ולהרבות בפעילות גופנית ותזונה מתאימה.
לסדנת לחץ ושחיקה לארגונים לחצו כאן
קרא עוד על חרדה: כלים להתמודדות עם לחץ וחרדה